пʼятниця, 7 грудня 2007 р.

У нас сегодня был очередной мордобой

Сьогодні з ранку на провулок Гордієнка знову намагалися заїхати забудовники, з підтримкою близько сотні молодиків специфічної зовнішності. Мешканці намагалися їм протистояти, викликали міліцію. Поки міліція їхала, сталася бійка між мешканцями, які намагались не допустити техніку на майданчик, та "будівельниками". Міліція в котрий раз довго не могла зрозуміти, що дія рішення Київради №68/3532 від 06.10.2005 "Про передачу Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України земельної ділянки для будівництва житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом у пров. Кості Гордієнка, 6 у Печерському районі м. Києва" припинена внаслідок протесту прокуратури та подачі заяви прокуратурою в суд, тобто не діють і будь-які дозволи на будівництво. Після надання міліції тексту закону про прокуратуру вона нарешті зрозуміла, що спроби розпочати будівництво з боку забудовника ПП "Верлен" є незаконними. Молодики специфічної зовнішності розбіглись, на вимогу мешканців всю техніку з майданчика забрали. Це вже четверта спроба незаконно розпочати будівництво за цей місяць. Всі спроби закінчуються аналогічно - міліції демонструють лист з прокуратури та Закон про прокуратуру, після чого забудовники забираються геть.

Все це відбувається прямо під вікнами Міністерства внутрішніх справ. Почувши шум, з вікон визирали співробітники і запитували, що тут коїться. Будівля, яку хочуть тут звести, приведе до руйнування мінімум 4 житлових будинків, в яких - 200 квартир, де проживає приблизно 700 людей. За останні декілька місяців в Києві були пошкоджені забудовниками більше десяти будинків. Виникає багато питань - скільки все це продовжуватиметься? Скільки ще будинків має стати аварійними, щоб дозвільні та експертні органи припинили видавали дозволи на небезпечні забудови?

Чому забудовники можуть безкарно погрожувати мешканцям, наймати когось для побиття мешканців? Чи київська влада чекає на людські жертви?

Немає коментарів: